بوم مدل کسب و کار چیست
و چرا به آن نیاز دارم؟
راه اندازی یک کسب و کار کوچک یک کار بزرگ است. به نظر می رسد قبل از اینکه بتوانید اولین درآمد خود را بدست آورید، میلیون ها چیز وجود دارد که باید مراقب آنها باشید. شما باید کسب و کار خود را ثبت کنید، وب سایت خود را راه اندازی کنید، بودجه خود را تعیین کنید، برنامه بازاریابی خود را مشخص کنید، محصولات خود را آزمایش کنید و روابط خوبی با تولید کنندگان و تامین کنندگان خود برقرار کنید.
شما همچنین باید طرح کسب و کار و مدل کسب و کار خود را ایجاد کنید. خیلی کار برای انجام هست.
شما می دانید که طرح کسب و کار چیست. این راهنمای گام به گام شما در مورد چگونگی دستیابی کسب و کار شما به اهداف خود است. چیزی که ممکن است به طور کامل درک نکنید، مدل کسب و کار شما است.
مدل کسب و کار صرفاً طرحی برای عملکرد موفق یک کسب و کار است. این نحوه ایجاد ارزش برای خود (به عنوان مثال کسب درآمد) در حین ارائه محصولات یا خدمات به مشتریان است.
انواع مختلفی از مدل های کسب و کار وجود دارد، و همه آنها را می توان بر روی نمودار فیزیکی به نام “بوم مدل کسب و کار” ترسیم کرد.
اگر بوم مدل کسب و کار ندارید،از این ابزار عالی برای بهبود تمرکز و وضوح آنچه کسب و کار شما در تلاش است به دست آورد، استفاده کنید.
این برنامه تمام کرکهای طرح تجاری سنتی را حذف میکند و به شما امکان میدهد تا به آنچه مهم است توجه کنید.

اجزای بوم مدل کسب و کار
بوم مدل کسب و کار به 9 بلوک ساختمانی برای مشتریان شما تقسیم شده است. ما هر یک از این بخش ها را تجزیه می کنیم تا بتوانید درک بهتری از معنای هر یک از آنها برای شرکت خود داشته باشید.

شماره 1 – بخش بندی مشتری
شاید مهم ترین بخش از بوم شما، بخش های مشتریان باشد. اگر ندانید که کسب و کار شما به چه کسی خدمات می دهد، هرگز نمی توانید به آنها بفروشید. شما باید بفهمید که مشتریان شما چه کسانی هستند و چرا از شما خرید می کنند. شما می خواهید کاملاً دقیق باشید و بفهمید مشتری شما کجا زندگی می کند، عادات اجتماعی آنها چیست، چند سال دارند، مرد هستند یا زن و غیره. شما می خواهید آنقدر دقیق باشید که بتوانید تصویری از مشتری خود بکشید. ، آن را روی دیوار قرار دهید و شخصیت دقیق آنها را در آن نشان دهید. در روز اول این چیزی جز یک فرضیه نیست، اما با شروع آزمایش و فروش محصولات خود، قادر خواهید بود این را مطابق با آن تغییر دهید.

شماره 2 – ارزش پیشنهادی
بخش دوم در مورد ارزش پیشنهادی شما است. ارزش پیشنهادی شما چیزی است که شرکت شما می سازد و برای چه کسی آن را می سازد. این در مورد ایده یا محصول خاص شما نیست، بلکه در مورد حل یک مشکل یا رفع نیاز است. همچنین به این بستگی دارد که برای چه کسی آن مشکل را حل می کنید.
هنگامی که می دانید چه مشکلی را حل می کنید و برای چه کسی آن را حل می کنید، می توانید دقیقاً متوجه شوید که محصول یا خدمات شما چیست. اینجاست که تمام مزایا و ویژگی های محصول خود را فهرست می کنید و بررسی می کنید برای حل مشکل چه کاری می توانید انجام دهید.

شماره 3 – کانالهای ارتباطی
کانال های شما چیزی است که برای ارائه محصول خود از شرکت خود به مشتری خود استفاده می کنید. در قدیم شما واقعا فقط یک کانال داشتید و آن کانال فیزیکی بود. شما یک ویترین داشتید و هدفتان این بود که مردم از فروشگاه شما بازدید کنند.
با ظهور تکنولوژی، ویترین فروشگاه دیگر ضروری نیست. اکنون بسیاری از مردم از اینترنت و دستگاه های تلفن همراه به عنوان کانال خود استفاده می کنند. حتی اگر راه اندازی کانال فیزیکی دارید، به احتمال زیاد همچنان در وب حضور خواهید داشت. شما باید تصمیم بگیرید که کدام فروشگاه یا مراکز فروش برای شما بهترین هستند تا محصول خود را به دست مشتری برسانید.

شماره 4 – ارتباط با مشتریان
روابط شما با مشتری چهارمین قطعه در بوم مدل کسب و کار شماست. این بخش درباره نحوه جذب مشتریان، نحوه حفظ مشتریان و رشد مشتری است. کانالی که برای توزیع محصول خود انتخاب می کنید نیز به تعیین روابط شما با مشتری کمک می کند.
یک فروشگاه فیزیکی مشتریان خود را متفاوت از یک فروشگاه آنلاین به دست می آورد. اگر از یک وبسایت بهعنوان کانال اصلی خود استفاده میکنید، باید بفهمید که چگونه آنها را به وبسایت خود برسانید، چگونه آنها را به خرید وادار کنید پس از حضور در آنجا، و چگونه آنها را وادار به خرید بیشتر از محصولات خود کنید. . درست مانند مراحل قبلی، این فقط یک فرضیه در روز اول است و با رشد کسب و کار شما مشخص خواهد شد.

شماره 5 – جریان های درآمدی
جریان های درآمدی شما نشان می دهد که چگونه از ارزش پیشنهادی خود درآمد کسب خواهید کرد. مشتری شما برای چه ارزشی هزینه می کند و چگونه می خواهید آن ارزش را بدست آورید؟
بسته به شرکت شما می تواند یک مدل فروش مستقیم، یک مدل فریمیوم، یک مدل اشتراک یا یک مدل مجوز باشد. باز هم، مدلی که انتخاب میکنید به کسبوکار شما بستگی دارد و کسبوکار شما میتواند از مدلهای درآمدی متعددی استفاده کند. جریان های درآمدی شما مربوط به قیمت گذاری واقعی محصول شما نیست، بلکه تنها راه شما برای کسب درآمد است.

شماره 6 – منابع کلیدی
بخش بعدی بوم مدل کسب و کار شما منابع شما است. این همان چیزی است که برای فروش محصول خود نیاز دارید، دارایی هایی که برای موفقیت شما لازم است.
مهم ترین منبع برای بسیاری از شرکت های جدید تامین مالی است. آیا پول نقد کافی برای تامین مالی کسب و کار خود دارید؟ آیا به بودجه یا خط اعتباری نیاز خواهید داشت؟ همچنین نیازهای فیزیکی مانند یک فروشگاه، کارخانه تولیدی یا کامیون های حمل و نقل نیز وجود دارد. ممکن است به ویژگی های معنوی به عنوان پتنت و لیست مشتریان نیاز داشته باشید. همچنین ممکن است به نیروی کار خوب و قوی متشکل از فروشندگان، برنامه نویسان و تولیدکنندگان نیاز داشته باشید.

شماره 7 – فعالیت های کلیدی
فعالیت های کلیدی شما مهمترین چیزهایی هستند که کسب و کار شما باید انجام دهد تا مدل کسب و کار شما عملی شود. اگر در تجارت تولید هستید، محصولاتی را تولید خواهید کرد. شاید شما یک مشاور هستید و در کار حل مشکلات هستید. شما همچنین می توانید در فروش باشید و مسئول ترغیب مردم به خرید محصولات مختلف باشید.
هر کاری که کسبوکار شما انجام میدهد، فعالیتهای کلیدی شما همان چیزی است که باید در آن متخصص شوید تا کسبوکارتان موفق شود.

شماره 8 – شرکای کلیدی
شرکای کلیدی شما افراد و شرکت هایی هستند که به شما در رشد کسب و کارتان کمک می کنند. برخی از کارها وجود دارد که نمی توانید انجام دهید و برخی را نمی خواهید به تنهایی انجام دهید، بنابراین می خواهید با افرادی شریک شوید که می توانند آنها را برای شما انجام دهند. دو تا از رایج ترین شراکت ها تامین کنندگان و خریداران هستند.
دو سوال اصلی که باید قبل از تشکیل یک شراکت از خود بپرسید این است که چه چیزی از آنها خواهید گرفت و چه فعالیت هایی را انجام می دهند. اگر یک استارتآپ تک نفره دارید، احتمالاً شراکتهای شما با مشارکتهای یک شرکت بزرگتر متفاوت خواهد بود.
در سال اول زندگی، ممکن است تصمیم بگیرید که همه کارها را خودتان انجام دهید تا در هزینه خود صرفه جویی کنید. همانطور که تجارت شما رشد می کند، می توانید در شراکت هایی سرمایه گذاری کنید که می تواند در وقت شما صرفه جویی کند و به افزایش سود کمک کند.

شماره 9 – ساختار هزینه ها
ساختار هزینه شما همان چیزی است که برای ادامه کار برای شما هزینه خواهد داشت. شما باید فراتر از هزینه های آشکار مانند حقوق و دستمزد، اجاره، و مواد خود فکر کنید و مطمئن باشید که همه چیز را در نظر گرفته اید.
شما باید بدانید مهم ترین هزینه ها چیست، گران ترین منابع شما چیست و فعالیت ها و مشارکت های شما چقدر هزینه دارد. سپس باید سوالات حسابداری معمولی مانند هزینه های ثابت و متغیر شما و صرفه جویی در مقیاس را بپرسید. هر چیزی که برای عملیاتی نگه داشتن کسب و کار شما برای شما هزینه دارد باید در اینجا گنجانده شود.
سخن آخر
چه یک کسب و کار تاسیس شده باشید و چه تازه شروع کرده اید، بوم مدل کسب و کار ابزاری شگفت انگیز برای کمک به شما در رسیدن به اهدافتان است. این سند یک صفحه ای را در اختیار شما قرار می دهد که همه چیز را درست در مقابل شما قرار می دهد. به راحتی قابل ویرایش است، بنابراین با تغییر کسب و کار شما می توانید بوم خود را مطابق با آن تغییر دهید. و اگر در حال ایجاد یک استارتاپ ناب هستید، یک بوم مدل کسب و کارکه فقط برای شما ساخته شده است دید روشنی به شما می دهد.
10,512 responses on "بوم مدل کسب و کار چیست و چرا به آن نیاز دارم؟"